Makarony

Spaghetti z pomidorami

 Bardzo szybkie i bardzo, bardzo dobre.
Robi się tyle, co gotuje się makaron.
Im prościej, tym lepiej.
I BASTA.

Spaghetti z pomidorami

Drukuj
Porcje: 2 Cooking Time: 15 minut

Składniki

  • makaron spaghetti, ok. 220 g
  • 1 opakowanie małych pomidorków
  • 1 bazylia (większe listki porwać na mniejsze kawałki)
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę lub całe)
  • oliwa extra vergine
  • 1 suszone peperoncino
  • parmezan  lub mozzarella
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1

Nastawić garnek z wodą. Jak się zagotuje, posolić i włożyć makaron. Gotować al dente.

2

Na dużej patelni wlać oliwę, wrzucić czosnek, dodać pomidorki, peperoncino. Smażyć, aż pomidorki będą miękkie.

3

Jak makaron będzie ugotowany, od razu przełożyć go na patelnię z pomidorami. Wymieszać, posolić i popieprzyć, dodać bazylię. Wyjąć peperoncino i czosnek (jeżeli, był w całości).

4

Gotowe danie przełożyć na talerz, dodatkowo udekorować bazylią i posypać parmezanem.

spaghetti

You Might Also Like

Brak komentarzy

Zostaw komentarz