Napoje

Rabarabar po raz pierwszy

Dziś będzie o sfermentowanym rabarbarze…
Trochę będzie trzeba pokroić, powyciskać.
Potem wrzucić wszystko do słoja.
A na koniec poczekać tak z 5 dni…żeby na koniec otrzymać rabarbarowe mojito 🙂
Ale to już w następnym poście…

Rabarabar po raz pierwszy

Drukuj
Porcje: 4 Cooking Time: wieloetapowy

Składniki

  • 2-4 lasek rabarbaru
  • 100 g cukru
  • 250 ml wody
  • 250 ml soku z limonek + skórka (czyli wcześniej wypadałoby sparzyć wrzątkiem)

Przygotowanie

1

Rabarbar obierz i pokrój na 1 cm kawałki, przełóż do słoja.

2

Skórkę włóż do garnka, zasyp cukrem i wlej szklankę wody. Zagotuj.

3

Gorący płyn przecedź i dolej do słoika, wlej sok z limonek i dodaj skórkę.

4

Odstaw na 5 dni.

napoj

Źródło przepisu: SUWAŁA, BARON I INNI

You Might Also Like

Brak komentarzy

Zostaw komentarz