Przystawki

Parmezanowe krakersy

Są bez porównania smaczniejsze od tych, które są dostępne w supermarketach.
Mają intensywny smak parmezanu i delikatny czosnkowy akcent.
Ja podałam je z pesto z dodatkiem twarożku i pomidorkami koktajlowymi.
Dobrze się sprawdzają na imprezach 🙂

krakersy

Parmezanowe krakersy

Drukuj
Porcje: około 50 sztuk Cooking Time: 1 godzina

Składniki

  • 2 ząbki czosnku ( podsmażone na patelni do miękkości i zmiażdżone)
  • 200 g masła
  • 1 łyżka śmietany kremówki
  • 140 g parmezanu, potartego + trochę więcej do posypania
  • 260 g mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • Dodatkowo*:
  • 1 twarożek śmietankowy np. Almette
  • pesto bazyliowe (najlepiej domowej roboty)
  • pomidorki koktajlowe

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki umieść w misce, masło posiekaj na drobne kawałeczki.

2

Zagnieć wszystko w jedną całość.

3

Rozwałkuj ciasto i wykrawaj krakersy.

4

Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp parmezanem, solą i pieprzem.

5

Piecz w 200*C około 20 minut.

6

*Twarożek wymieszaj z pesto, udekoruj tym krakersy i ozdób je połówką lub ćwiartką pomidora.

Źródło przepisu: What Katie ate

You Might Also Like

Brak komentarzy

Zostaw komentarz