Przystawki

Grzanki ze szparagami i truskawkami

Taka wersja kanapki jest bardzo efektowna.
Jedyny minus to taki,że trzeba się pomęczyć z obieraniem szparagów…
Ale za to na 100% otrzymamy efekt wow! wśród swoich gości 🙂
Czyli zdecydowanie warto je zrobić. Polecam!

Grzanki ze szparagami i truskawkami

Drukuj
Porcje: 4 Cooking Time: 30 minut

Składniki

  • 3 małe bagietki
  • ser pleśniowy np. camembert
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 0,5 kg truskawek
  • oliwa
  • bazylia
  • 1 słoiczek pesto

Przygotowanie

1

Zacznij od szparagów: obierz je, potem wrzuć do lekko osolonego wrzątku i trzymaj je tam tak długo aż będą al dente. Potem je wyjmij i poprzekrajaj na pół.

2

Bagietki pokrój pod skosem na kromki. Namocz lekko oliwą, połóż na nich po kawałku sera.

3

Zapiekaj przez ok 8 minut (180*C) do zrumienienia.

Notatki

Wersja podania: Na grzankę wyłóż tak z 1 łyżeczkę pesto, pokrojoną truskawkę w plastry, 1 szparaga, skrop całość oliwą i ozdób bazylią. Gotowe.

grzanka

You Might Also Like

Brak komentarzy

Zostaw komentarz