Mięsa/ Przystawki

Burgery

Można je spokojnie przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Dodatki tak naprawdę każdy może zrobić takie, jakie najbardziej lubi.
Niektórym wystarczy sos i pomidor,
a inni potrzebują pełnego zestawu – obowiązkowo z jajkiem sadzonym.
Także…wszystkie opcje dozwolone. Jak kto lubi.

Burgery

Drukuj
Porcje: 14 Cooking Time: 30 minut

Składniki

  • 1 kg wołowiny (np. rostbef)
  • 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 3 łyżki musztardy
  • natka pietruszki - drobno posiekana
  • sól. pieprz, peperoncino

Przygotowanie

1

Mięso zmiel, dodaj pozostałe składniki.Wymieszaj i odsmakuj.

2

Uformuj krążki. Przykryj folią i przechowuj w lodówce aż będą ci potrzebne.

3

Smaż na dobrze rozgrzanej patelni.

4

Podawaj na bułce ze swoimi ulubionymi dodatkami.

Notatki

Przykładowe dodatki: sałata/rukola/roszponka, pomidor, ogórek, cebula, boczek, jabłko

burgery

Źródło przepisu: What Katie ate

You Might Also Like

Brak komentarzy

Zostaw komentarz